Η Κέρκυρα το Σεπτέμβριο(μέρος δεύτερο)

977

Λέγαμε λοιπόν πώς η Κέρκυρα είναι ένας από τους προορισμούς που σε αφήνουν άναυδο από την ποιότητα του γούστου που βλέπεις ειδικά στο ιστορικό της κέντρο. Μοναδικό για την Ελλάδα, δεν υπάρχει όμοια της στον ελλαδικό χώρο. Δεν σε κουράζει να περπατάς στα καντούνια της, τα ζωντανά στενά, τις γειτονιές γεμάτες κόσμο. Κουράζεσαι μόνο να περιφέρεις το κεφάλι σου συνεχώς δεξιά, αριστερά αλλά και πάνω για να παρατηρείς …..

Η πρώτη μας επαφή με την Κέρκυρα ήταν άψογη, πολύ ωραίος ύπνος στο παλαιό λιμάνι, και την επομένη το πρωί, ένας σύντομος προγραμματισμός μια απλή οργάνωση της διαμονής μας σύμφωνα πάντα και με τον χάρτη αλλά και με την …κυρία στο περίπτερο …απέναντι την οποία θερά ευχαριστούμε για τις πληροφορίες της και για το ποιά είναι η καλύτερη παραλία του νησιού. Βέβαια στο μυαλό μας πάντα ήταν – και θα εξακολουθήσει να είναι- η προσβασιμότητα για το αυτοκίνητό μας. Βλέπετε συνώνυμο πλέον των επισκέψεών μας και περιηγήσεων είναι πρώτον και κυριώτερον αν το σπίτι μας χωράει. Επιλέξαμε λοιπόν να κινηθούμε βόρεια και θα δούμε.

Περνώντας το λιμάνι πήραμε τον δρόμο για την Παλαιοκαστρίτσα άνετος δρόμος κλειστός εμείς βέβαια στην πρώτη διασταύρωση για κάποια παραλία που φάνηκε, στρίψαμε δεξιά, έτσι συνήθως κάνουμε ψάχνοντας για το καλύτερο, με υπομονή. Μετά την Δασία όπου η ακτογραμμή έχει καταληφθεί εντελώς δυστυχώς από ξενοδοχεία σπίτια βίλες ιδιόκτητες εκτάσεις κλπ η μοναδική προσβάσιμη παραλία ήταν η επόμενη, στο Ύψος, εκεί σταματήσαμε, να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Αλλά η πόλη της Κέρκυρας μας περίμενε. με την αρχοντιά της, και το σπίτι του Δ.Σολωμού είσοδο σχεδόν στην παλαιά πόλη.

881

  Περπατώντας στος δρόμους της Κέρκυρας αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα άλλο περιβάλλον κάπου αλλού, μπορεί η αλήθεια να είναι ότι είναι  γεμάτη με τουρίστες αλλά το άρωμα της Κέρκυρας που όλοι μας γνωρίζουμε υπάρχει παντού. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου. Πλατείες γεμάτες κόσμο μαγαζιά και προπάντων αυτό που μας έκανε εντύπωση, η μεγάλη ευγένεια των Κερκυραίων πρός τον ξένο,  το στύλ των ανθρώπων στην επικοινωνία είναι και αυτό ίσως κάτι το μοναδικό σαυτό το νησί. Οι πλατείες της Κέρκυρας με τα γιασεμιά ανοιχτά, τον κόσμο να πηγαίνει και να έρχεται όλη τη νύχτα ψάχνοντας για το καλύτερο.Έτσι και μείς και την βρήκαμε, στην πλατεία λεμονιάς.

914

Είναι απλά απόλαυση η βραδινή βόλτα στα Καντούνια της Κέρκυρας ειδικά για τον νεότερο επισκέπτη, όπως είμαστε εμείς όπου η διάθεση να ανακαλύψουμε να εξερευνήσουμε είναι μεγάλη. Ειδικά σε εκείνες τις γειτονιές όπου δεν υπάρχουν εκείνα τα τουριστικά καταστήματα πλέον και τα νυχτερινά χρώματα και οι ιδιαιετρότητες είναι όλο και ποιό έντονες. Όπου οι φωνές του πλήθους που απλά αγοράζει είναι όλο και λιγότερες, εκεί αξίζει όλο και ποιο πολύ και εκει είναι αυτή η Κέρκυρα που ψάχναμε και θέλαμε να ανακαλύψουμε.

905

Συνεχίζεται με το τρίτο μέρος……

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.