Παράκαμψη διόδια Πυργετού (για Θεσ/νίκη)

DSCN4048Ήρθε και η ώρα να παρακάμψουμε και τα διόδια του Πυργετού μια παράκαμψη αρκετά εύκολη που αξίζει τον κόπο αν αναλογιστεί κανείς το κόστος του συγκεκριμένου σημείου για τα αυτοκινούμενα το οποίο είναι 5 ευρώ. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος για το ότι αυτή η παράκαμψη των διδίων έχει αρκετή κίνηση, όλο το χρόνο, και περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Λοιπόν αμέσως μετά τα Τέμπη και μετά τον σιδηροδρομικό δταθμό της Ραψάνης στα δεξιά μας και μόλις 100 μέτρα πρίν το σταθμό των διοδίων στρίβουμε δεξιά για Πυργετό-Κρανιά.

DSCN4049ακολουθούμε τον δρόμο και σε λιγότερο από 100 μέτρα περνάμε κάτω από την Εθνική οδό για να βγούμε απέναντι και να στρίψουμε αμέσως σε 50 μέτρα δεξιά, γιατί αριστερά ο δρόμος θα μας βγάλει πάλι στο ίδιο σημείο της εθνικής που βγήκαμε αλλά με κατεύθυνση για Αθήνα.

DSCN4052 DSCN4053Συνεχίζουμε ευθεία σε δρόμο με πλατάνια αριστερά μας και δεξιά μας.

DSCN4054Στην πωτη διασταύρωση που θα βρεθεί μπροστά μας στρίβουμε δεξιά για Αιγάνη και όχι ευθεία. Πηγαίνει στον Πυργετό.

DSCN4055Συνεχίζουμε πάλι όλο ευθεία για κάποια χιλιόμετρα μέσα σε χωράφια από ηλιόσπορους και ακτινίδια της περιοχής

DSCN4056Στο τέλος του δρόμου όπου αναγκαστικά θα πάς ή αριστερά ή δεξιά επιλέγουμε αριστερά για Μεσάγγαλα.

DSCN4057Και συνεχίζουμε πάλι όλο ευθεία έχοντας την εθνική οδό στα δεξιά μας.

DSCN4060Προσέχουμε να μην απομακρυνθούμε πάρα πολύ παρατηρώντας δεξιά μας πινακίδες για Μεσάγγαλα, έτσι ώστε να περάσουμε από την άλλη πλευρά της εθνικής.

DSCN4061Εφόσον μπούμε στην διάβαση κάτω από την εθνική δεν πηγαίνουμε ευθεία για Μεσάγγαλα ή δεξιά αλλά αριστερά για Κατερίνη. Αυτό το σημείο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

DSCN4062Συνεχίζουμε ευθεία και μετά το βενζινάδικο ο δρόμος από μόνος του θα μας βγάλει στην εθνική, όπου βγαίνουμε με προσοχή πάντα !!

DSCN4064DSCN4066Και συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην εθνική οδό μέχρι το κάστρο του Πλαταμώνα όπου θα παρακάμψουμε και τα επόμενα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.